5 Sterren... en dat merk je

De producent van deze Phalaenopsis en Dracaena, Kwekerij Piet Vijverberg, heeft de merknaam ‘Star Quality…By5’ ontwikkeld om de kwaliteit van haar producten extra te benadrukken. De naam is een knipoog naar de familienaam (VIJVerberg), maar verwijst vooral naar de 5 sterren kwaliteit van de producten.

Piet Vijverberg-Phalaenopsis-Orchids-By5-3

Phalaenopsis

De Phalaenopsis is de koningin onder de kamerplanten. Dit stijlicoon met allure heeft vlinderachtige bloemen die je maanden plezier bezorgen.

De orchidee met poederkleurige pastels, spannende knalkleuren en originele printjes heeft een bescheiden eisenpakket. Wil je weten hoe je de By5 Phalaenopsis het beste kunt verzorgen? Lees onze tips!

Verzorging
 • Ben je in het bezit van een Phalaenopsis uit de By5 collectie? Verzorg hem goed en hij geeft je maandenlang de mooiste bloemenpracht.
 • De Phalaenopsis mag op een lichte plaats gezet worden, maar vermijd de felle zon.
 • Geef de orchidee geen plekje naast de centrale verwarming of kachel.
 • De plant groeit het beste bij een kamertemperatuur van minimaal 15 tot maximaal 25°C.
 • Dompel de wortels iedere week 15 minuten onder in water en laat goed uitlekken. In de winter kun je jouw orchidee één keer per 10 dagen onderdompelen.
 • Geef de orchidee niet te veel water. Door de plant drie ijsklontjes per week te geven, weet je zeker dat je niet teveel water geeft.
 • Geef je By5 Phalaenopsis één keer per maand orchideeënvoeding.
 • Wil je jouw Phalaenopsis opnieuw in bloei krijgen? Knip dan de tak boven het tweede ‘oog’ van onder geteld af. De ‘ogen’ zijn de verdikkingen op de tak. Zet de orchidee na het afknippen voor twee maanden op een wat koele plaats neer en geef iets minder water. Na zes maanden kan de orchidee weer bloeien en kun je opnieuw genieten van je By5 orchidee.
Piet-Vijverberg-verzorging-zon
Piet-Vijverberg-verzorging-voeding

Dracaena

De Dracaena is een kamerklassieker. Deze statementplant, met exotische uitstraling en stoere bladtekeningen, laat je groen ademen.

Deze groene sfeermaker schittert gegarandeerd een lange tijd in huis. Het is een ‘easy care’ plant, die weinig verzorging nodig heeft. Waar je Dracaena heel blij van wordt, vind je terug in ons verzorgingsadvies.

Piet Vijverberg-Draceana-By5
Verzorging
 • Zet de Dracaena liever niet in de volle zon, maar geef hem wel een lichte plek om de bladtekening mooi te houden.
 • De Dracaena gedijt prima bij kamertemperatuur. In de winter kan het best iets koeler, maar nooit onder een temperatuur van 12 tot 15 °C Dracaena kan niet tegen kou, laat de temperatuur niet onder de 10-13°C komen.
 • De kamerplant houdt niet van natte voeten. Je kunt het beste pas water geven als de kluit ingedroogd is. Besproei af en toe met de plantenspuit.
 • In de lente en zomer kun je om de zes weken kamerplantenvoeding geven. In de herfst en winter hoef je de plant niet te voeden.
Piet-Vijverberg-verzorging-zon
Piet-Vijverberg-matig-water
Piet-Vijverberg-verzorging-voeding

Tips van de kweker

“Hoe bonter de bladtekening van de Dracaena, hoe lichter de standplaats moet zijn. Kijk wel uit met fel zonlicht.”

Piet Vijverberg

“Bang dat je jouw orchidee te veel water geeft? Een handige tip: geef de plant drie ijsblokjes per week. Doordat het ijs langzaam smelt, kan de Phalaenopsis deze kleine hoeveelheid water gemakkelijk opnemen.”

Sander Vijverberg

“De roots van de Phalaenopsis liggen in het tropisch regenwoud. Je kan je voorstellen dat ze niet van kou houden. Voordat ze vanuit de kas naar de winkel gaan stoppen wij ze in een hoes zodat ze het niet te koud krijgen. Laat de orchidee zijn knoppen vallen? Dan is er een kans dat de plant te koud staat.”

Piet Vijverberg

“De Dracaena vindt het echt niet erg als je hem een keer vergeet water te geven. De kamerplant slaat vocht op in de stam en is dus bestand tegen een keertje vergeten te worden.”

Sander Vijverberg

Bewust en innovatief

Kwekerij Piet Vijverberg is bewust van de omgeving, zowel maatschappelijk als op het gebied van milieu. Innovatie en vooruitstrevende teelttechnieken, maar ook de jarenlange teeltervaring en de ouderwetse ‘groene vingers’ maakt dat er planten van hoge kwaliteit geproduceerd kunnen worden.

Met de MPS-A certificering vindt de productie van Kwekerij Piet Vijverberg plaats; dit certificaat is de koploper op het gebied van duurzaamheid en staat voor de meest milieubewuste teelt.

We staan voor je klaar

Naam
Piet Vijverberg-Phalaenopsis-Orchids-By5-2