2 oktober 2019 – Bij Piet Vijverberg zit innovatie in de genen. Het bedrijf dat Phalaenopsis en Dracaena van de hoogste kwaliteit teelt, is altijd op zoek naar nieuwe manieren om door middel van technologie de kwaliteit nog verder te verbeteren.

Een volgende grote stap is nu gezet, afgelopen week is de LED verlichting boven de Phalaenopsis planten aangezet. Hiermee kan het bedrijf zo’n 60% meer licht inzetten bovenop het reguliere groeilicht én dat biedt veel voordelen.

Eerste Phalaenopsis kweker met LED op grote schaal

Het bedrijf is hiermee de eerste Phalaenopsis kweker die LED verlichting op zo een grote schaal inzet. Het uitgangspunt hierbij is heel helder; de wens om jaarrond dezelfde consistente top kwaliteit te kunnen bieden aan haar klanten.

Voordelen; verhogen kwaliteit, betrouwbaarheid en meer

De aanvulling van deze LED verlichting heeft als voordeel dat er in de winter hetzelfde lichtniveau als in de zomer behaald kan worden, wat zorgt voor een betere kwaliteit van de plant. Bovendien kan er nu ook in de zomer bijgestuurd worden met meer licht op donkere dagen. Het LED-licht is efficiënter dan het normale groeilicht. Het heeft nauwelijks stralingswarmte waardoor het klimaat in de kas optimaal is. Het gewas heeft de extra warmte in die teeltfase niet nodig. Door LED-verlichting kan het aantal licht-uren worden opgeschroefd, zonder dat het klimaat in de kas verandert. De combinatie van SON-T licht en LED licht geeft meer mogelijkheden in het sturen van de teelt, waardoor het bedrijf in staat is planmatiger en nog betrouwbaarder af te leveren. Met LED verlichting kun je ook sneller schakelen, doordat het heel snel reageert. Het productieproces loopt flexibeler doordat het beter stuurbaar is. Daarnaast is het ook nog eens een mooie aanvulling op het duurzame werken, dat het bedrijf ook zeer belangrijk acht. Er wordt aanzienlijk minder stroom verbruikt.

Over Piet Vijverberg

Piet Vijverberg werkt samen met Stolze, die de LED verlichting realiseerde. Over die samenwerking zijn ze zeer tevreden. “Stolze helpt ons middels deze LED verlichting een topspeler in het topsegment te blijven. Een positie die voor ons grote waarde heeft” aldus Sander Vijverberg van kwekerij Piet Vijverberg. Niels van den Ende, commercieel technisch adviseur bij Stolze onderschrijft deze samenwerking.

TwitterFacebookLinkedInPinterestShare