Piet Vijverberg breidt MPS-certificering uit tot hoogste niveau

Het behalen van drie nieuwe MPS-certificaten: GAP, SQ en Product Proof, is een belangrijke mijlpaal voor ons. Al jaren is ons streven om zo verantwoordelijk een duurzaam mogelijk te telen.

 Bevestiging

De MPS-A status was al langere tijd in ons bezit, maar per januari 2019 is deze compleet gemaakt met de uitbreiding door de MPS GAP, SQ en Product Proof certificaten. Processen rondom kwaliteit, teelt, milieu, gewasbescherming, veiligheid, hygiëne en duurzaamheid waren al ruimschoots op orde op ons bedrijf, maar middels de nieuw behaalde certificeringen, nu ook aantoonbaar voor de buitenwereld. We maken zoveel mogelijk gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen en zoeken constant naar mogelijkheden om dit verder uit te breiden. We gebruiken geen neonicotinioïden, waardoor we helpen de nuttige insecten (zoals bijen) te overleven. Natuurlijke bestrijding heeft bij ons altijd de voorkeur. Wij zijn gecertificeerd onder nummer 601338.

Onze kwaliteitscertificaten

Wij zijn trots op de inmiddels behaalde certificeringen:

 • MPS-A
  borgt de milieuprestaties en de milieubelasting van het bedrijf. Dit is de hoogst haalbare certificering op het gebied van milieuvriendelijkheid.
 • MPS-GAP
  is vooral voor de retail een belangrijke certificering en staat voor aantoonbare traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiëne. Met dit certificaat voldoen we aan de voorwaarden van FSI (Floriculture Sustainability Initiative).
 • MPS-SQ
  staat voor Socially Qualified en toont het sociale aspect en arbeidsomstandigheden van onze bedrijfsvoering aan. We voldoen hiermee aan de internationale eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid.
 • MPS-Product Proof
  toont aan dat bepaalde stoffen niet gebruikt zijn in sierteeltproducten. Dit kan op aanvraag onafhankelijk en binnen 24 uur middels monsternames worden aangetoond.

Over MPS

Milieu Programma Sierteelt (MPS) is een veelgebruikt keurmerk in de bloemen-en plantenhandel. De milieubeoordeling hangt af van het niveau (van A t/m C). Het keurmerk geeft aan hoe de teler ten opzichte van anderen scoort op de aspecten mest, bestrijdingsmiddelen, energie en afval. MPS wordt onafhankelijk gecontroleerd en richt zich niet op de consument, maar verschillende consumentenkeurmerken baseren zich wel op de MPS-normen.

Voor meer informatie: my-mps.com en keurmerken.milieucentraal.nl.

 

TwitterFacebookLinkedInPinterestShare