In de Westlandse glastuingebieden Boomawatering en Gantel heeft een groep van ruim 35 tuinders onlangs Warmtecoöperatie Polanen opgericht. De coöperatie moet hun op termijn van duurzame warmte gaan voorzien tegen een concurrente prijs. De ondernemers van de coöperatie zijn goed voor in totaal 130 ha glastuinbouw. Piet Vijverberg is een van de leden van deze nieuwe coöperatie.

De warmtecoöperatie gaat de mogelijkheden van een aardwarmtebron in het gebied onderzoeken. Er wordt ook gekeken of er mogelijkheden zijn met andere warmtebronnen, dergelijke opties zijn ook niet uitgesloten. Binnen de warmtecoöperatie zijn commissies gevormd die verder aan de slag gaan. Die zullen onder andere gaan kijken naar andere warmte-initiatieven in Westland en hoe tot een groter warmtesysteem kan worden gekomen.

Energie Transitie Partners en LTO Glaskracht Nederland ondersteunen het proces en de werkzaamheden.  Samenwerking met de glastuinbouwondernemers staat hierbij hoog in het vaandel.

Piet Vijverberg vindt duurzaamheid belangrijk en met het lidmaatschap bij Warmtecoöperatie Polanen zijn hiertoe weer verdere stappen gezet.

TwitterFacebookLinkedInPinterestShare